Sydney en de Blue Mountains
Door: Arjen
Blijf op de hoogte en volg Arjen
22 Augustus 2007 | Australië, Sydney
Bij deze dan het eerste echte berichtje van 'rondje om de wereld; fase twee'. Donderdagavond kwam ik aan bij hetzelfde hostel als tijdens mijn vorige verblijf in Sydney en toeval of niet, ik had weer dezelfde kamer en zelfs hetzelfde bed. Op de kamer meteen kennisgemaakt met Franz, een 25 jarige sympathieke duitser. Ja ja, ze bestaan echt, en dat is maar goed ook, want Australie zit VOL met duitsers. Daarna nog even met Franz en een paar anderen van het hostel een biertje gaan drinken en om 2 uur toch maar ff een tukkie gaan doen. Was dan ook wel wat verbaasd toen ik om 3 uur weer wakker werd, 3 uur 's middags welteverstaan. Die dag dan ook niet veel meer gedaan, alleen wat tripjes geregeld en 's avonds met Franz en 2 duitse meisjes naar een jazz cafe geweest. Helaas kon ik na m'n schoonheidsslaapje van 13 uur natuurlijk van geen kanten slapen en heb tot 7 uur wakker gelegen. Dank u wel Mr. Jet Lag!
Zaterdag was het lekker weer en heb ik de pont naar Manly genomen. Manly is een van de meest populaire en trendy wijken van het moment. Mooi strand, mooie huizen, veel surfers en veel levendigheid. Zeker leuk om zo een dagje te vertoeven. 's Avonds hadden we op het dakterras van het hostel een BBQ en daarna zijn we nog met een hele groep van het hostel gezellig op stap geweest.
Zondag was het takkeweer en heb ik alleen wat in het hostel rondgehangen en besloten om maar weer eens verder te gaan. Maandag dus samen met Franz en een fikse verkoudheid de trein naar Katoomba in de Blue Mountains genomen en ingecheckt in de Flying Fox, een schattig klein hostelletje met slechts zo'n 10 gasten die 's avonds allemaal rond de kachel gaan zitten om warm te blijven. Die avond zelfs nog warme choco met whiskey en gluh wein gedronken! Wel even heel wat anders dan m'n hostel in Sydney dus! Alleen was die eerste nacht wel wat minder. Ben om 3 uur met bevroren klompjes m'n bedje uitgestapt om m'n sokken aan te doen en een 3e deken te pakken. Tsjezus, wat was het koud zeg!
Dinsdag hadden we mazzel, want het regende voor het eerst in dagen niet. Samen met Franz, Laura (Dui) en een engels stel de trein naar Wentworth Falls gepakt en een erg mooie wandeling van 5 uur langs de watervallen en door de Blue Mountains gemaakt. Die avond weer met een warme choco en een boek bij de kachel en met een 4e deken gaan tukken. We willen natuurlijk niet nog een keer half-bevroren wakker worden!
Vandaag (woensdag) regende het weer en heb ik alleen nog met Franz een korte wandeling rondom Katoomba gemaakt, maar het was te mistig om veel te kunnen zien. Vervolgens maar weer de trein terug naar Sydney gepakt en straks pak ik de nachtbus naar Byron Bay. Hopelijk is het daar wat warmer!
reizende oom Arjen
22 Augustus 2007 - 18:58
Michiel & Anne:
He Prins, ook deze tweede fase zijn wij trouw lezers van jouw belevenissen. Zal wel even wennen cq vreemd zijn geweest terug te zijn daar waar de eerste fase zo abrupt eindigde. Opnieuw wensen wij jouw veel succes, plezier, sterkte etc. Michiel & Anne -
27 Augustus 2007 - 18:31
Marcel:
hee Reizende oom Roel, daar zit je dan toch weer... mooi mooi. Knopje automatische herinnering is ingesteld. Groeten MArcel -
30 Augustus 2007 - 09:34
Michiel:
He Prins, zo te zien komt ons blauwe BASE jasje nog goed van pas op je reis. Nog een bedankje voor Stefaan en David! Groetjes, Michiel.