Paaseiland
Door: Arjen
Blijf op de hoogte en volg Arjen
08 April 2007 | Chili, Santiago de Chile
Bij deze alweer m'n eerste berichtje vanuit de Pacific. Vanavond vlieg in namelijk alweer van Paaseiland richting Tahiti, of Frans Polynesie, zoals het eigenlijk heet. Na 6 dagen op Paaseiland kan ik wel zeggen dat het een zeer bijzonder eiland is. Ik had gedacht het hier gewoon lopend af te kunnen, maar dat viel toch iets tegen. Na eerst een dagje in het dorpje te hebben rondgehangen, een beetje in de zon te hebben gezeten en de lokale surfers te hebben bewonderd, samen met Marja, een semi backpackende Alkmaarse en Ira (VS) toch maar een auto gehuurd. Paaseiland is een zeer groen, maar vulkanisch eiland en dat is langs de kust ook goed te zien. Overal ruige zwarte lavastenen, waar de zee flink op inbeukt. Een erg mooi gezicht! Verder staan langs de hele kust de mysterieuze Moai (stenen beelden), waarvan nog steeds niemand weet hoe ze daar precies terecht zijn gekomen. We zijn ook nog bij de Rano Raraku vulkaan geweest waar de beelden werden uitgehakt. Rond deze vulkaan staan de meeste beelden, waaronder ook een heel stel die nooit af zijn gemaakt. Al dat moois gecombineerd met een lekker zonnetje maakte het een zeer bijzondere dag.
Helaas regende het vrijdag de hele dag en alles was ook nog eens dicht vanwege goede vrijdag, dus dat was een beetje rondhangen en kaarten in het hostel. Gelukkig was het zaterdag alweer een stuk beter. Ira en ik hadden gehoopt te kunnen duiken, maar daar was de zee helaas nog te ruig voor. Toen heb ik toch nog maar even een scootertje gehuurd en lekker een dagje over het eiland getoerd. Vandaag (zondag) ben ik met Ira naar de paasmis in de kerk geweest. Niet dat ik hier ineens het licht heb gezien, maar het leek me wel bijzonder om bij de paasmis op Paaseiland te zijn. Blijkbaar dachten meer mensen er zo over, want de kerk was helemaal afgeladen. Verder was het een leuke mix van katholieke en polynesische gebruiken en gezang. Daarna nog een paar uurtjes langs de kust gelopen, maar vanavond dus alweer richting Tahiti. Ben zeer benieuwd!
Ik heb trouwens ook de foto's bij mijn vorige berichtje gezet.
Arjen
08 April 2007 - 23:52
Pa:
Leuk verslag van Paaseiland. Apart die beelden.Je hebt het 'licht'dus nog niet gezien,zelfs niet op Paaseiland (HI, HI).Ik zou zeggen houen zo ! Lichtjes genoeg ! Zo te lezen weer leuke mensen ontmoet, Well Man, have fun and good luck on Tahiti !!!! -
09 April 2007 - 07:34
Elles:
Hey man,
Gaaf joh paaseiland!
Ook ontzettend grappig dat je naar de paasmis bent geweest, de Moai's (?) zien er errug indrukwekkend uit...je moet toch minimaal 1 inzicht mee hebben gekregen zou ik zeggen ;-)
Hier in Phnom Penh alles goed, ernstig heet (40 gr.) maar heb inmiddels ZAT tips voor je!
Geniet van het relaxen on the Islands...
Dikke cambodjaanse knuf
Elles -
09 April 2007 - 09:12
Edu:
ik heb die beelden daar neer gezet -
09 April 2007 - 09:25
Frank:
hey prinsie! gaat lekker lees ik.volgende week eerste tennisronde, zonder mn dubbelmaat! beetje jammer maar eric zal zn best doen natuurlijk.voetbal gaat laatste keren erg goed dus we eindigen denk wel in top4 ofzo.groeten f -
10 April 2007 - 17:37
Maarten:
Zie je wel Prins, Edu heeft er mee te maken! -
10 April 2007 - 18:11
Gerard:
Je foto,s zien er prachtig uit.
Ik heb ook een geweldige nieuws:ik ben opa in de spe.....
Groetjes en veel plezier!
10 April 2007 - 18:43
OPA EN OMA:
VAN DEZE REIS ZAL JE NOOIT SPIJT KRIJGEN, HIJ BLIJFT BIJZONDER. EN WAT ZIJN DE FOTO,S OOK SCHITTEREND.WE BLIJVEN MET JOU SAMEN GENIETEN.GR. -
12 April 2007 - 19:48
Lippi:
Mooie verhalen prinsie,
groetjes Marcel -
12 April 2007 - 20:12
Marscha:
Nou even buiten al dat schitterds. Heb je wel exta riemen bij je, want die zal je wel nodig hebben zo te zien ha ha . Het reizen doet je zeer goed.
gr. marscha -
12 April 2007 - 20:43
Tanja:
He broertje,
Lekker genieten in de zon. Ha, dat doen wij hier ook. Het is al een paar dagen mooi weer en de komende dagen wordt het zo'n 20 tot 25 graden. De kids zijn ook lekker buiten aan het spelen. Wel geniet van tahiti.
Dikke kus van
Tanja, Remco, Noa en Max.
Oh ja, ik weet niet of het al hebt meegekregen, maar anneke is op 4 april bevallen van een zoontje. Zijn naam is Marnix Lucas en is gezond. -
13 April 2007 - 10:37
Helko:
fet cool -
14 April 2007 - 10:29
Wieke:
Die Close up bij Ahu Tongariki doet me aan iemand denken... Geniet van de cultuur en ook straks van de zon!
Groet, Wieke