Noosa, Surfer's Paradise en Fraser Island
Door: Arjen
Blijf op de hoogte en volg Arjen
09 September 2007 | Australië, Sydney
M'n tripje langs de australische oostkust begint al aardig te vorderen. Vanuit het relaxte Byron Bay de bus naar het bekende, maar helaas ook zeer commerciele en toeristische Surfer's Paradise gepakt. Het zal wellicht ooit een paradijs voor surfers zijn geweest, maar het is nu gewoon een aaneenschakeling van torenhoge 4 en 5 sterren resorts, die vanaf een uur of 3 een zeer irritante schaduw op het strand werpen, waardoor je elk halfuur je handoekje moet verplaatsen. Verder zijn er zo'n 3 straten vol restaurant, pubs en clubs waar ze je op een Lloret de Mar-achtige manier naar binnen proberen te lokken. Niet echt paradijselijk dus! Helaas had ik het hostel voor 2 nachten geboekt, anders was ik er na 1 dag meteen weer vertrokken.
Vervolgens de bus naar Brisbane gepakt, daar een paar uur rondgelopen, en nog dezelfde dag naar Noosa vertrokken. Noosa was gelukkig weer een stuk mooier en leuker dan Surfer's en bovendien een zeer geschikte plek voor beginnende surfers. Na een 2 uur durende les is het me dan ook zowaar gelukt om een paar korte ritjes op de plank te maken. Verder nog een dagje naar het Noosa National Park, waar veel koala's moeten zitten, geweest, maar helaas geen koala's kunnen spotten. Wel 2 varanen en een anderhalf meter lange en erg dikke 'carpet' slang, die overigens ongevaarlijk schijnt te zijn.
Na 3 dagen Noosa richting Rainbow Beach vertrokken om een 3 daagse kampeertrip op Fraser Island te doen. Fraser Island is het grootste zandeiland ter wereld, maar is desondanks geheel begroeit met tropisch regenwoud. We zaten met 11 man in een grote 4WD jeep, want het eiland heeft geen verharde wegen en als nestor van de groep heb ik mezelf maar tot chauffeur benoemt, want met zo'n jeep over het eiland crossen is echt lachen! Het is een schitterend eiland, maar de pret werd helaas wel iets gedrukt door het slechte weer, want we hebben erg veel regen gehad. Gelukkig konden we 's avonds wel droog en beschut zitten en hebben we de avonden voornamelijk gevuld met kaart en drink spelletjes.
Gisteren ben ik in Airlie Beach aangekomen, van waaruit ik morgen een 3 daagse zeiltrip langs de Whitsunday eilanden ga maken.
Ja mensen, ik weet het, het is allemaal niet zo heel erg spannend, maar de australische oostkust is nou eenmaal niet zo spannend. Een hoop kleine kustplaatsjes, waar mensen vooral rondhangen, zonnen, surfen etc. Veel meer dan dit kan ik er dus ook niet van maken. Maar wees vooral niet bezorgd, ik vermaak me nog prima. Een beetje in de zon rondhangen, surfen en spelletjes doen is nog altijd een stuk leuker dan bijvoorbeeld ................. werken! Desondanks begin ik langzamerhand toch wel een beetje naar Azie uit te zien.
Arjen
09 September 2007 - 11:22
Marcel:
Hey dude,toeval of niet, ik keek net op je site, en hopsakidee een nieuw verhaaltje. ben ik ook eens de eerste met een reactie. Ik ben snotverkouden en moet morgen inderdaad weer werken!! groeten marcel. -
09 September 2007 - 18:59
Evelien:
Ik moet weer even in het ritme komen om regelmatig je berichten te lezen.
Misschien voor jou alles niet zo spannend
maar ik vind je verhalen boeiend en de foto's leuk. Groetjes -
11 September 2007 - 10:27
Dick:
Ziet er allemaal weer heel relaxt uit.
Ja Prinsie surfen is weer een hele andere tak van Watersport!!(op de waterskies was je een due-hard)
Veel plezier en tot de volgende keer
Ga zelf lekker ook 2 weken op vakantie naar Griekenland wereldreiziger....
Groetjes Dick -
11 September 2007 - 15:58
Elles:
Hey man,
Hoop dat je inmddels lekker op je zeiljacht aan het genieten bent ;-)
Foto's zijn weer ware plaatjes hoor!!
Al n hoop shrimps from the barbie gegeten??
Ik ga es anderhalve week proberen een Jordanese te worden hehehe ;-)
Doe voorzichtig en ENJOY!!
Liefs,
Elles -
11 September 2007 - 21:38
Petra:
Hi Ar,
Ziet er weer goed uit!!. Hier alles ok, alhoewel.... ben een week met de opleiding bezig en ik moet zeggen het valt niet mee.... nu al meer stress dan me lief is. Maar goed even doorbijten, alle begin is moeilijk schijnt....
Dit weekend met Elles tapas gegeten bij Vamos a ver in Adam. ECHT HEEL LEKKER!!!, ben jij volgens mij ook wel eens geweest.
Nou nog veel plezier daar, wij ploeteren wel door aan deze kant van de aardbol.
Take care,
Petra
16 September 2007 - 16:58
Romy En Jan:
Hoi Arjen
he he eindelijk zijn we gaan kijken. Leuk dit zeg en ondanks deze mindere lokatie volgens jou helemaal te gek hoor we gaan ook je ander verhalen lezen top
het ga je goed en we keep in touch (weet niet of ik goed schrijf ha ha'